top of page

תחומי הטיפול 

מטרת ההתערבות בריפוי בעיסוק הינה קידום השתתפותו, עצמאותו ואיכות חייו של הילד בתחומי החיים השונים: בתפקודי היומיום (טיפול עצמי, אכילה, רחצה, לבוש ושינה), בלמידה (בגן, בבית הספר), במשחק ושעות הפנאי ובהשתתפותו בפעילויות חברתיות. הטיפול  נערך בשיתוף עם הורי הילד והילד עצמו, החל מתהליך ההערכה וקביעת מטרות הטיפול ולכל אורך ההתערבות עצמה..

     וויסות חושי
 

ויסות חושי הינו תהליך קליטת גירויים מהסביבה באמצעות החושים שלנו. בתהליך זה אנו קולטים מידע באמצעות מערכות התחושה השונות, מעבדים אותו ומשתמשים בו לצורך הסתגלות לסביבה.

 

מערכות התחושה המוכרות הן: ראיה ,שמיעה, טעם ,ריח, מישוש. ובנוסף יש עוד מערכות חוש פנימיות: המערכת הוסטיבולרית – רגישה לתנועה ומשפיעה על מתח השרירים, שיווי משקל ורמת עוררות והמערכת הפרופריוספטיבית (תחושה עמוקה) – נותנת לנו מידע לגבי מיקומו של הגוף במרחב ומערכת האנטרוספשיין (מידע לגבי הקשר בין תחושות מתוך הגוך לרגשות).

 

עיבוד חושי קורה כאשר המידע שנשלח אל מוחנו מכל אחד מהחושים שלנו– מעובד. מוחנו אומר לנו איך זה מרגיש, איך זה נראה, איך זה נשמע או איזה טעם וריח יש לזה.

 

וויסות חושי
     קשב וריכוז

 

הפרעת קשב וריכוז היא ליקוי התפתחותי שיכול להופיע בגיל הילדות. הליקוי מתאפיין בקושי להתרכז לאורך זמן, בטווח קשב קצר, בפזיזות ובאי שקט מוטורי.

 

ליקוי זה מנמיך מאד את יכולותיהם של הילדים הלוקים בו, מפריע להם לתפקד וגורם להם ולסביבתם סבל רב. הקשיים בתפקוד בולטים ברוב תחומי חייו של הילד - התחום הלימודי, התחום ההתנהגותי והתחום החברתי. הקשיים בתפקוד נראים בבית הספר, בבית וביחסים עם החברים.

 

 

קשב וריכוז
     בעיות אכילה 

בעיות אכילה שכיחות בגיל הרך, ועלולות לפגוע במרקם היחסים ההדדי בין ההורה לילד

קיימים גורמים מגוונים לבעיות אכילה ויש לזהותם נכונה ולהציע טיפול מתאים.

 

 

אכילה
     הפרעות בתקשורת

 

הפרעות תקשורת כוללות ספקטרום נרחב של קשיים אשר מונעים מהילד יכולת לתקשורת תקינה עם הסביבה והסובבים אותו. הספקטרום האוטיסטי (ASD) הינו קשת רחבה של הפרעות התפתחויות אשר משפיעות על היכולות החברתיות, התקשורתיות וההתנהגותיות של הילד.

 

 

 

תקשורת
     קשיים חברתיים 

 

הצד החברתי בחייהם של ילדים מהווה גורם מאוד משמעותי בהתפתחותם. הדימוי העצמי נבנה ונשען על מה שהילד קולט מסביבתו: מהמשפחה ומחבריו, קבוצת השווים שלו. ילד שמרגיש דחוי, לא רצוי או לא מסוגל להשתלב חברתית יסבול ככל הנראה מהערכה עצמית נמוכה. ילד זה יכול לסבול מבדידות חברתית וממצוקה רגשית, שתקשה עליו לעתים להתפנות להשגת משימות התפתחותיות נוספות כמו החלק הלימודי. 

קיימים שני סוגים עיקריים של קשיים חברתיים:

- קושי ליצור קשר עם קבוצת השווים: הקושי יכול לבוא לידי ביטוי ברצף שבין הימנעות לתוקפנות.

- קושי בהבנה של הסיטואציה החברתית

חברתי
      תוכניות אודיטוריות

 

קשיים בעיבוד השמיעתי יכולים להוות קושי ממשי ברכישת אבני הבניין החיוניים להתפתחות שפה ודיבור ולפיתוח מיומנויות שפתיות כמו קריאה וכתיבה. כמו כן הם משפיעים על הוויסות והקשב של האדם.

טיפול אודיטורי הינו התערבות שמיעתית שמשפרת קשב חיצוני ופנימי ובנוסף יכולה להשפיע על ביטחון עצמי, דימוי עצמי וחברתי ושיפור כללי באיכות החיים.
קשיים בעיבוד השמיעתי יכולים להוות קושי ממשי ברכישת אבני הבניין החיוניים להתפתחות שפה ודיבור ולפיתוח מיומנויות שפתיות כמו קריאה וכתיבה. כמו כן הם משפיעים על הוויסות והקשב של האדם.

תוכלו ללמוד עוד על תוכניות אודיוטוריות כאן:

https://integratedlistening.com/products/ssp-safe-sound-protocol/

 Therapuatic Listening באתר   www.vitallinks.net

אודיוטורית
     קשיים גרפו מוטוריים ותפיסה מרחבית

 

כתיבה היא מיומנות מורכבת הנחשבת למיומנות המוטורית הגבוהה ביותר. היא דורשת להפעיל בו זמנית מיומנויות מוטוריות, תחושתיות וקוגניטיביות. הכתיבה משמשת אותנו לאורך מעגל החיים כצורת ביטוי ותקשורת.

 

יכולת כתיבה מתפתחת בכמה שלבים המקבילים לגילו ההתפתחותי של הילד:

בילדות המוקדמת הילד מזהה תמונה, מנסה להעתיק ציור או מילה ומשרבט קשקושים שונים. בין גיל 3 ל- 4 הוא מנסה לחקות את כתיבת הוריו , ללא משמעות וללא הבנת הכתוב.
בסביבות גיל 5 הוא כבר מתנסה בכתיבת שמו, הוא מבחין בשוני שבין האותיות בשמות הילדים בגן, ומתחיל לפתח יכולת כתיבה ואיות פונטיים (איות של הברות וצלילים לפי שמיעה).
מגיל 6 הוא מנסה ליצור מילים ובכיתה א' הילד נדרש להמיר את השפה המדוברת לשפה כתובה, בהעתקה מן הלוח או מן הספר, ושליטה בכלי הכתיבה.

כתיבה

תחומי עיסוק נוספים:

הדרכת צוותים חינוכיים

הדרכת צוותים פרארפויים

ריכוז תיק שילוב 

הדרכת משלבות

טיפול SSP

הרצאות בתחום הויסות החושי, משחק והשתתפות.

ayalaOT006.jpg

אילה ויינשטיין | מרפאה בעיסוק |  054-9224820  | ayalaweinstain@gmail.com | רחוב קהילת ונציה 10 תל אביב

 

bottom of page